Ugrás a tartalomhoz

Weboldal készítés - Mivel, Kivel, Hogyan...Kötetlen beszélgetés, segítségkérés, tanácsadás...


  • Nem indíthatsz új témát
  • Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
101 replies to this topic

#1
Vendég_Scanman_

Vendég_Scanman_
  • Vendég
  • köszönet
Sokan sokféle céllal készítenének / készítenek / készíttetnek weboldalt.
Erre a célra nagyon sokféle program / lehetőség létezik, a nagyon alap, egyszerű WYSIWYG szerkesztőktől a html kód íráson/ szerkesztésen keresztül a komplett tartalomkezelő rendszerekig.
Beszélgessünk itt ezekről, ki mihez, milyen feladatra mit használ, mit ajánl, miben tud segíteni ;)


Aki profi ebben, itt szórhatja az igét, bemutathatja tudását, megmutathatja eddigi munkáit, akár megrendelést is találhat itt.

#2
Vendég_apeszos_

Vendég_apeszos_
  • Vendég
  • köszönet

Üzenet megtekintéseIdézés: Scanman - Dátum: 2010. augusztus 02. - 08:54

Sokan sokféle céllal készítenének / készítenek / készíttetnek weboldalt.
Erre a célra nagyon sokféle program / lehetőség létezik, a nagyon alap, egyszerű WYSIWYG szerkesztőktől a html kód íráson/ szerkesztésen keresztül a komplett tartalomkezelő rendszerekig.
Beszélgessünk itt ezekről, ki mihez, milyen feladatra mit használ, mit ajánl, miben tud segíteni ;)


Aki profi ebben, itt szórhatja az igét, bemutathatja tudását, megmutathatja eddigi munkáit, akár megrendelést is találhat itt.

Ma már elég könnyű weblapot készíteni, a nehézséget javarészt a megfelelő tárhely felkutatása jelenti. Elég jó tartalomkezelő rendszerek, és fórummotorok vannak, (és ingyenesek), amikkel teljes értékű weblapot, fórumot, blogot készithetsz. Persze nem árt némi PHP tudás, de még a teljesen kezdők is boldogulnak velük. Javasolni tudom az E107 rendszerét, én is ezzel készítek weboldalakat, rengeteg plugin, kiegészítés van hozzá, biztonságos, és teljeskörű. Ha valakit érdekel, tudok még javasolni párat, illetve leírhatom a jellemzőit. Ingyen domain nevet, reklámmentes tárhelyet (elég nagyot), illetve minimális ráfordítással teljes domaint, és hozzá tárhelyet.
Ja, és itt meg lehet nézni egy ilyen oldalt.....

Szerkesztve apeszos által: 2010. augusztus 02. - 10:56


#3
Vendég_Scanman_

Vendég_Scanman_
  • Vendég
  • köszönet
Igen, az e107 már tényleg komplett tartalomkezelő rendszer, amit "némi" PHP tudással már egész szépen meg lehet csinálni.
(Megnéztem az oldalad, a legjobban az Csajok galériája és az LFL tetszett [xxx_sm_sm_200611014058.gif])
Viszont mit tegyen, akinek ez a tudás is hiányzik?
Egyik ismerősöm kért segítséget, weboldalt akar csinálni, de fogalma sincs az egészről..
Tudom, keressen meg egy szakembert, de ő nem akar  [icon_rolleyes.gif]
Meg amíg nem kínlódik vele egy kicsit, el sem tudja mondani egy szakembernek, hogy mire lenne szüksége ...
Neki milyen programot ajánljak?
Én egy alap, statikus weboldal készítésére alkalmas programot kerestem neki, így kapta meg a  WEB Page Maker nevű progit, ami tényleg egy alap program.
Ezzel elsajátíthatja az alapokat, és egy kezdő weboldalt is össze lehet vele hozni...

#4
Vendég_apeszos_

Vendég_apeszos_
  • Vendég
  • köszönet
Ezzel csak az a baj (leginkább csak az én bajom), hogy html alapú, és nem php, és mint statikus web lap, eleve hátrányban van a dinamikus web oldalakkal szemben. A php rugalmasabb, könnyebb a scripteket beilleszteni, és a dinamikus oldalakat könnyebb frissíteni is, míg a html alapú statikus oldalak elég nehézkesen frissíthetők. Sok tárhelyen van már autoinstaller, és lehet válogatni....... Ja, és külön sablonok, amiket csak cserélgetnie kellene, hogy úgy nézzen ki, amilyet ő akar. Az e107-et azért szeretem, mert nekem sem volt semmilyen alapom, tudásom hozzá, viszont annyira felhasználóbarát, hogy nagyon könnyen lehetett alakítani. A hivatalos oldalukon van tutorial, és ha mégis elakad az ember, a fórumon készséggel segítenek.....

#5
Vendég_Scanman_

Vendég_Scanman_
  • Vendég
  • köszönet
Teljesen egyetértek veled, viszont ezt nehéz megmagyarázni valakinek, aki csak annyit tud, hogy csinálni akar magának weboldalt, mondjam meg mivel csinálja....
Én most a Concrete5 rendszert nézegetem, nem annyira ismert, sajnos magyar oldalt nem is találtam ahol rendesen foglalkoznának vele, viszont nagyon tetszik.... itt a megfelelő jogosultsággal simán a weboldalon szerkesztheted amit szeretnél....
Lehet megfűzök valaki, hogy fordítsa le nekem a nyelvi fájlt, és akkor happyyyyyyy

#6
Vendég_apeszos_

Vendég_apeszos_
  • Vendég
  • köszönet
Tényleg jónak tűnik, talán túl egyszerű is. Mivel én olyan kis buherálós vagyok [icon_rolleyes.gif], tudnom kellene, hol nyúlhatok bele..... :D. De az az igazság, hogy megint birkózom a gépemmel, tönkre ment két vinyóm is, most próbálom lementeni az adatokat róluk, így csak egy kezdetleges xp van fent, a "xamp"-ról most nem is álmodhatok....

#7
Vendég_Wilson_

Vendég_Wilson_
  • Vendég
  • köszönet
Részvétem a mentést illetően. Én is túl vagyok pár ilyen élményen.

Az ilyen "ezt akarom csinálni, de fogalmam sincs hol kezdjem" hozzáállástól a falra mászok. Mint, amikor megkérdezik, hogy mivel lehet jó zenét csinálni. Anyáddal, b+! :)

Az a baj az ilyen minden az egyben weboldal varázslókkal, hogy nem igazán lehet velük szép, átlátható, ráadásul valid oldalt készíteni. Olyan, mint a zacskós leves. Ehető, de nem az igazi. Elszüttyögésre tökéletes, de befogni nem lehet semmi komoly dologra. Persze, ha elég egy portfólió, vagy valamilyen bemutatkozó jellegű oldal, akkor ezekkel is meg lehet csinálni. De akkor már érdemesebb a millió számra fellelhető komplett websablonokból válogatni.
Ezek ugyebár html-re épülnek. Kiegészülhet css-el, javascript-el, esetleg flash-el, xml-el a kor követelményeinek megfelelően. Ezek a legalapabb dolgok, amikkel már lehet csilli-villi oldalt csinálni. Persze egy ilyen szerkesztő programhoz sem árt efajta tudás, mert sokszor kell takarítani a kapott kódot, meg kisegíteni a programot, ha az valamit nem tud megcsinálni.
Ajánlgatják még a Dreamweaver-t. Nekem az volt vele a bajom, hogy túl van bonyolítva. Előbb megtanulja az ember a nyelvet, mint a program használatát.

Ekkor még csak egy sima statikus vagy dinamikus weboldal az eredmény, aminek nincs sem admin, sem felhasználói felülete, így nincs regisztráció, sem email-küldés, sem semmi.
Ennél komolyabb oldalhoz már több kell. php meg valamilyen adatbázis, ami már újabb fejezet. Ekkor már a (virtuális)szerverüzemeltetés is képbe kerül, hogy értelmezni lehessen a dolgokat. Meg még sok más dolog is. Ebbe csak komoly tudással érdemes belevágni. Ez a hátránya. Viszont nem kell attól tartani, hogy tömeg oldal lesz az eredmény, mivel egyedi, és ha lesz valami gubanc, akkor viszonylag könnyen át lehet írni, mivel minden saját fejlesztésű.

Úgyhogy itt már szóba kerülnek a cms-ek is, mint (majdnem) tökéletes weboldalak, amikből már szintén kismillió létezik.

Scanman, szerintem kérdezd meg az ismerősödet, hogy milyen típusú oldalt szeretne, és aszerint mutass neki utat. De az biztos, hogy alapvető utánaolvasás nélkül nem fog menni. Gondolok itt arra például, ha valaki már ott elakad, hogy feltöltse a fájlokat vagy regisztráljon egy tárhelyet. Ha ez törénik, akkor rúgd seggbe az illetőt, és irányítsd a google bácsihoz.

Én szerkesztésre a notepad++ -t ajánlom. Van egy ilyen TC beépülőm is, hogy HateML, ez arra jó, hogy egy szerkesztést meg tudok nézni elmentés, majd megnyitás nélkül is a beépített IE alapú böngészőjében, vagy akár külső böngészőben is.

#8
Vendég_apeszos_

Vendég_apeszos_
  • Vendég
  • köszönet
No, Windowsom már van.... :)
Szóval, Wilson, teljesen igazad van. Viszont a CMS-ek eléggé áttekinthetőek, a scriptek beillesztése simábban megy, és adott az adminisztrációs felület, amit ugye ha MINDENT saját kezűleg szerkesztesz, azt is meg kell csinálnod, és az nem kis idő. Aztán kifelejtettem ezt, kéne még az is....... Ezt, egy jó CMS-ben el lehet kerülni. Nyílt, ingyenes, a php-kat úgy szerkeszted át, ahogy csak akarod. Tehát adva van egy kész dinamikus oldal, adminisztrációs felülettel, adatbázis kezelővel, rengeteg sablonnal, amivel tudod a kinézetét szerkeszteni, sok-sok pluginnal, amivel a működést tudod szabályozni. Helyre kis oldalakat lehet létrehozni, nem kevés idő spórolással, nem beszélve arról, mennyi küszködéstől kímél meg, a saját szerkesztésű honlapokkal szemben. Egy ilyen fórumot, mint ez, ennyi funkcióval kb egy évbe telne megírni, és fél év próba üzem után is jönnének elő hibák.... még a profiknál is. Nem is nagyon találsz olyan fórumot, ami saját készítésű, szinte mind CMS.  
Ha Scanman ismerőse annyinál elakad, akkor PC-t sem nagyon látott, internetet még kevésbé. Ha arrafelé irányul az érdeklődése, és saját maga akarja csinálni, úgyis utána néz a dolgoknak (remélem).
Egyébként én is a Notepad++-t használom, a legjobb szerintem......

#9
Vendég_Scanman_

Vendég_Scanman_
  • Vendég
  • köszönet
Nyugi, annyira én sem pörgök a témán, megmutattam neki a web page maker-t, 'oszt szórakozzon vele.
Viszont attól hogy nincs, nekem sikerült találnom a neten egy magyar nyelvi fájlt a Concrete5-höz [hulyebanan2.gif]

#10
Vendég_Wilson_

Vendég_Wilson_
  • Vendég
  • köszönet
Te egy concrete csávó vagy.  [eusa_clap.gif] :)

#11
Vendég_apeszos_

Vendég_apeszos_
  • Vendég
  • köszönet

Üzenet megtekintéseIdézés: Scanman - Dátum: 2010. augusztus 04. - 08:03

Nyugi, annyira én sem pörgök a témán, megmutattam neki a web page maker-t, 'oszt szórakozzon vele.
Viszont attól hogy nincs, nekem sikerült találnom a neten egy magyar nyelvi fájlt a Concrete5-höz [hulyebanan2.gif]
Az admin panelhez is?

#12
Vendég_Scanman_

Vendég_Scanman_
  • Vendég
  • köszönet

Üzenet megtekintéseIdézés: apeszos - Dátum: 2010. augusztus 04. - 13:10

Az admin panelhez is?

Mihez máshoz ? ;)

Tényleg, jártas valaki flash készítésben ?
Egy  ehhez hasonló flash ablakot kellene megcsinálni, ehhez én kicsi vagyok. Természetesn ha megcsinálja valaki nem kérem ingyen...



Mééééé kicsinyíti le ?

Itt megnézhetitek


#13
Vendég_Scanman_

Vendég_Scanman_
  • Vendég
  • köszönet
Nah, leszedtem ezt az e107-et, elég szimpi.... szórakozok ezzel is kicsit :D

#14
Vendég_Wilson_

Vendég_Wilson_
  • Vendég
  • köszönet
Ilyen színválasztós cucc kéne a munkaruhához, mi? Sima flash slider az van jó pár, de ez már komplikáltabb. Egy decompiler elbírna vele vajon?

Joomla-t próbáltad már?

#15
Vendég_Scanman_

Vendég_Scanman_
  • Vendég
  • köszönet
Joomlát már néztem, nah az már túl bonyolult nekem.... abban már eltévedek :D Nem értek én ezekhez, csak kicsit, ezért kerestem, nézegettem először egyszerűbb CMS rendszereket (Frog, WebsiteBaker, muPortal ...) de ezeknek meg nincs magyar támogatottsága, vagy már régen leálltak a fejlesztésével.... :(
Megnéztem a legnépszerűbbeket is (joomla, Drupal ...) de ezek meg nekem kínaiul vannak már :D Így most a középmezőnyben nézegetek, így találtam meg a Concrete5-öt is, mondjuk így hogy tud magyarul már ez is szimpibb, bár magyar oldalt nem találtam ahol foglalkoznának vele.... most megnézem ezt az e107-et ;)

Flash: Igen, ilyen színválasztós cucc kellene, sőt nem csak színválasztós, hanem ha megnézed itt először lehet babzsák típust választani, aztán huzat anyagot, és az anyag függvényében adja ki az elérhető színeket, amivel tudod próbálgatni.....  Létezik flash decompiler is ? :o

Szerk: Találtam egy Trillix Flash Decompiler-t, leszedem, megnézem mit tud vele kezdeni....

#16
Vendég_apeszos_

Vendég_apeszos_
  • Vendég
  • köszönet
A Joomla is, meg a Drupal is jók, ha valaki szereti bonyolítani az életét [icon_tongue.gif]........ Én is kipróbáltam mindet (angol nyelvűeket is), így maradt meg az e107. A mostani állapotában a Wordpress is jó, bár az eléggé célirányos.... A Flashez nem nagyon értek......  :(

#17
Vendég_Scanman_

Vendég_Scanman_
  • Vendég
  • köszönet

Üzenet megtekintéseIdézés: Scanman - Dátum: 2010. augusztus 04. - 14:33

Szerk: Találtam egy Trillix Flash Decompiler-t, leszedem, megnézem mit tud vele kezdeni....

Hú B+, kibontotta, van ebben minden.....
kép

Ezzel így már lehet valamit kezdeni?

#18
Vendég_apeszos_

Vendég_apeszos_
  • Vendég
  • köszönet
Biztos lehet, de mondom, én nem nagyon értek hozzá. Annyi látszik, hogy a képekhez. és gombokhoz (a színek) tartozik egy script parancs, azokban kellene turkálni. Ezt a fhlast is át tudod alakítani, ha új képeket rendelsz a scriptekhez..... így első látásra. Persze a parancssorba nem látok bele.....

#19
Vendég_Wilson_

Vendég_Wilson_
  • Vendég
  • köszönet
Egy ilyen swf fájl kábé olyan, mint egy avi. Van benn sok bmp meg egy wav. Ebben meg a sok script, elementek, kép, szöveg, font stb van. Csak az arra alkalmas program, flash player tudja megnyitni és rendesen lejátszani. Elvileg visszafejthetetlen, de csak elvileg. Egy ilyen decompiler elvileg ki tudja belőle menteni az elemeket. Elvileg tud belőle fla, fájlt is csinálni, amit aztán meg lehet nyitni Adobe Flash-ben és átszerkeszteni. Tehát, mint a PS-nál a psd fájl tartalmazza az összes infót a képről, amit megnyitva lehet emberi módon szerkeszteni. Ez lenne az egyetlen járható út, ha lesz, aki átszerkeszti. :)
A flash is kábé hasonló felépítésű, mint a PS, csak itt már van idővonal, meg actionscript, amitől dinamikus lesz a flash.

Hát leírni könnyű volt. :)
A flash is egy külön szakma, ahhoz is érteni kell.

CMS-ből szerintem érdemes olyat választani, aminek van magyar támogatása. Joomla, Drupal, E107, WordPress szerintem, amikben érdemes gondolkodni.

#20
Vendég_apeszos_

Vendég_apeszos_
  • Vendég
  • köszönet
Nagy a fa, kicsi a fejsze...... Mielőtt belevágná a fejszéjét, gondolja meg, van-e esetleg valami könnyebb, szebb, amivel felidegesíthetné magát.....:D

#21
jolly

jolly

    Jollyminátor

  • Tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 2.229 hozzászólás
  • 2 köszönet
Két jó kis oldal ahol különböző CMS és egyéb rendszereket kipróbálhattok demóban, adminnal együtt.:

http://php.opensourcecms.com/

http://cmsaward.hu/

Üdv.:
Jolly

kép


#22
magyar67

magyar67

    Haladó fórumos

  • Tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • 144 hozzászólás
  • 1 köszönet
Sziasztok!

Készítettem egy flash weboldalt a selteco-val nekem nagyon tetszik az egyszerüsége. Én inkább grafikus vagyok ezért ez lenne az első teljesen saját weblapom. Szívesen vennék minden hasznos infót: pl. feltőltés,hova és miért oda,domain vásárlás kitől és miért,stb. Előre is köszi!

#23
Vendég_Wilson_

Vendég_Wilson_
  • Vendég
  • köszönet
Szia!

Hazai domain regisztrátornak én a dotroll-t ajánlom, talán ők a legolcsóbbak. Hu-s domain-t csak hazai szolgáltatónál lehet regisztrálni, várni is kell rá két hetet, nemzetközi az pár perc alatt beregisztrálható bárhol, az a lényeg, hogy olcsó legyen.
Átmenetileg a tk és a co.cc is megteszi, amíg nincs saját domain. Ezek ingyen használhatóak bizonyos feltételek mellett.

A hazai ingyenes tárhelyek közül én egyiket sem ajánlom, ha komolyabb szoftvereket szeretnél futtatni. Ezeknek szinte mindig van valami bajuk, ezért az ezeknél hosztolt oldalak sokszor nem elérhetőek. Komolyabb dologhoz vagy külföldi ingyenes tárat kell keresni, vagy hazai fizetőset. Ha csak egy portfólió szerű oldal kell, akkor még oké, de ahhoz is ajánlott egy saját első szintű domain, tehát ne legyen név.atw.hu és hasonlók, mert az elég siralmasan fest egy bemutatkozó oldalnál.
Az itthoni ingyenes tárak mindegyike egyformán minőségtelen szolgáltatást nyújt. Talán az extra volt az egyetlen szóba jöhető, de az is megszűnt. Akadnak olyan szolgáltatók, akik külföldi mintára egy kicsit többet próbálnak nyújtani az atw-nél és társaiknál. Ezek kicsivel több lehetőséget adnak az ember kezébe, nagyobb tár, sávszél, stb, viszont nem lehet mindig regisztrálni. Ingyenes, de többet nyújt, értelemszerű, hogy ezért hamarabb elfogy a kapacitás. Ilyen például a newhosting.hu. Ezeknek még annyi a hátránya (vagy az előnye), hogy csak saját domain névhez lehet tárhelyet regisztrálni, tehát ők nem adnak.

Külföldi ingyenesek közül ajánlom ezeket:
http://www.000webhost.com/
http://byethost.com/
http://www.bplaced.net/
http://zoka.cc/
http://www.square7.ch/
http://xtreemhost.com/

Ezek adnak 4-5 GB tárhelyet, 100-200 GB havi sávszélt, fejlett kezelőfelületet, szolgáltatásban szinte hajaznak egy kisebb fizetős tárra. Ezeknek megint csak az a hátrányuk, hogy mivel nemzetköziek, rohadt sokan használják őket, így gyakori az elszállás, valamint a le- és feltöltés sem olyan gyors, mint egy hazai szerveren.
Fizetős szolgáltatóból is annyi van már, mint égen a csillag. Érdemes átolvasni a feltételek, adott összegért mit nyújtanak, összehasonlítani az ajánlatokat.

A flash-ről még annyit érdemes tudni, hogy a kereső nem fogja tudni 100 százalékban leindexelni az ilyen oldalt. Tehát nem ajánlott csak erre építeni. Szép-szép, de szerintem inkább legyen csak beágyazás.

#24
Vendég_CineDOG_

Vendég_CineDOG_
  • Vendég
  • köszönet
Külföldi domaint lehet olcsón venni az internet.bs oldalon.

#25
magyar67

magyar67

    Haladó fórumos

  • Tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • 144 hozzászólás
  • 1 köszönet

Idézet

A flash-ről még annyit érdemes tudni, hogy a kereső nem fogja tudni 100 százalékban leindexelni az ilyen oldalt. Tehát nem ajánlott csak erre építeni. Szép-szép, de szerintem inkább legyen csak beágyazás.


Köszi!
De ezt a részt nem értem... Miért nem tudja leindexelni? Pl. készítek egy flash alapú web oldalt adott esetben a selteco-val veszek egy domaint a selteco saját ftp progijával felrakom a tárhelyre és a kereső motor meg nem találja vagy mit értesz ez alatt. Már többször hallottam, hogy a flash meg a leindexelés de még senki nem tudott rá érthető magyarázatot adni. Már a guglin is kerestem infókat de nem értem ezt a problémát. Mint írtam grafikával foglalkozom ill. marketing-es vagyok. Ez lenne az első saját próbálkozásom.

#26
Vendég_Wilson_

Vendég_Wilson_
  • Vendég
  • köszönet
Túl szakmai választ nem tudok adni, de itt leírják nagyjából. Az a lényege, hogy a flash nem dokumentum, a keresők meg elsősorban a dokumentumokat vizsgálják. A flash-be nem minden esetben tudnak belenézni, ezért így azok tartalma legtöbbször kívül esik a keresők látómezejéből. Nem mondom, hogy 100 százalékban, mert egyes elemeket le tudnak indexelni, de mindenhol azt lehet olvasni, hogy a flash alapú weboldalak jócskán a háttérben kullognak a html alapúakkal szemben. De helyezés szempontjából már sok egyéb dolgot is figyelembe lehet venni, például hogy mennyi link mutat egy adott oldalra, de így is sokkal nehezebb a dolog a flash miatt.
Sokan nem is szeretik az izgő-mozgó flash-es oldalakat. Van amikor én is letiltom, mert csak lassítják az oldalbetöltődést. Pláne, ha az egész oldal az, akkor menekülök is onnan. :)
Szerintem ne ugorj bele rögtön a flash-be. Alapozni kell hozzá, meg ha az ember érteni is akarja, akkor már inkább a szülő Adobe Flash. Ha grafikával foglalkozol, akkor nem lehet nagyon idegen. Van pár jópofa vagy hasznos elem, amit flash-ben faszán meg lehet csinálni, egyszerűbben, mint javascript-el. Erre szerintem előnyösebb flash-t használni. De egy komplett oldalt szerintem nem érdemes.

#27
magyar67

magyar67

    Haladó fórumos

  • Tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • 144 hozzászólás
  • 1 köszönet
Úgy gondoltam hogy a flash induló oldalán lévő háttér és a szöveg az teljes mértékig látható a kereső motorok számára. Kb. úgy mint amikor elkezdem szerkeszteni. De akkor ezek szerint csak úgy lenne jó ha: egy html alapra raknám fel magát a flasht? Nekem bőven elég lenne az első oldalon lévő info felismerése. Hiszen csak hazai megrendelőim vannak és a céges oldal mellet szerettem volna csinálni egy privát szakmait is.
Az hogy miért nem adobe a megjelenésétől fogva CorelDRAW-t használom mindenre. Itt találtam a Selteco alligator-ját.  Megnéztem és nagyon tetszett, gondoltam játszom vele. Természetesen az ára is tetszett ha esetleg bevinném a cégbe. Mellesleg nem egy vibráló és ugráló lapot készítettem. Igazából a magyar nyelv és a Corel-hez hasonló kezelőfelület fogott meg. Egyszóval azt még mindig nem tudom miket talál meg a gugli és pontosan mi látszik a flash-ből.



(Szeretek Magyarországon dolgozni Magyar nyelvű programokkal és Magyarul.)

#28
Vendég_Wilson_

Vendég_Wilson_
  • Vendég
  • köszönet
Nem tudom, hogy mennyire és hogyan lehet szűkíteni a google találati pontosságát aszerint, hogy milyen felépítésű oldalakat dobjon ki. De szerintem az mindent elárul, hogy egy keresésénél nem igen lehet flash alapú oldalakba belebotlani. Lehet, hogy tényleg valahol a háttérben kullognak csak, de az is lehet, hogy pont az indexelés nehézsége miatt nem is nagyon készítenek ilyen oldalt.
Hogy pontosan miket talál meg a google, azt igazából csak a google tudná megmondani. Szerintem érdeklődj keresőoptimalizálással vagy flash-el foglalkozó fórumokon, ott biztos pontosabb választ tudnak adni. Biztos van valami megoldás, pl ott a FlashVars paraméter, amivel a változót html-ből át lehet adni  flash-be. Így nyilván nem a flash forrásában kell kutakodnia a keresőnek.
Persze, ha a kezdőlapodon az információk html-ben vannak, akkor a keresőnek is könnyebb dolga van, és találatként is meg tudja jeleníteni az oldalt.

#29
magyar67

magyar67

    Haladó fórumos

  • Tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • 144 hozzászólás
  • 1 köszönet
Köszönöm a sok hasznos hozzászólást! Nagyon szívesen venném ha még többet tudnék meg a flash-ről. Nekem valamiért az az érzésem a jövő a flash-é. Persze ez a webes világ nem minden felhasználójára érvényes. Mondanék egy példát,a weblapom amit készítek ezekre a kulcs szavakra alapul:
Marketing,Reklám,Design.Grafikák,Logo,Arculattervezés és kb. még 20 kifejezés ezekre kéne a kereső motort optimalizálni. Nem kívánom az oldalt később eladni szóval csak saját munkáim + a kapcsolatok megmutatására szolgál mint egy portfolió. Ezért mindenképpen vásárolt domain névvel kívánom létre hozni. Soha egy fórum sem tetszett kivétel persze ez ezért is maradtam és nem csak le szedem a linkeket. Már 20 éve pedig hogy van netem egy pár oldalt már láttam és használtam. Tehát úgy gondom hogy bár ez is szubjektív de a legjobb helyen kérek infót. Ezért ha bármilyen ötletetek van írjatok nyugodtan privátban is. Megnéztem a flashvars-t szóval be kell vallanom én ezt a begépelős Webszerkesztést,ennyi évesen segítség nélkül nem hiszem,hogy már megtanulom. Meggyőződésem volt ha egy flash szerkesztő program saját ftp kliensét használod az automatikusan keresőkre optimalizálja az oldalt.
(Lehet hogy tévedtem?) Vagy csak sokat várok mint a windows-tól.

Szerkesztve magyar67 által: 2010. augusztus 31. - 06:50


#30
Vendég_apeszos_

Vendég_apeszos_
  • Vendég
  • köszönet
A Google leginkább címszavak alapján keres, amiket te adhatsz meg a kereső optimalizáció során. Ha Google-re optimalizálsz, ott meg kell adnod a domain nevet, a teljes webcímet, elérhetőséget, és ő maga fogja indexelni az oldaladat, majd kiírja, hogy mi alapján tudja indexelni, illetve sikertelenség esetén, hogy miért nem. Ha mindent rendben talál, készít egy index fájlt, amit be kell másolnod a tárhelyed gyökérkönyvtárába, innentől az indexelés adott időpontokban automatikus. Kb. két hónapon belül tűnik fel az oldalad a Google-ban, ha a megadott címszavak, vagy www. webcím alapján keresnek.

Ja, és aki CMS-t használ (fórumot, blogot, tartalomkezelőt...) annak alapból benne van az alaprendszerében egy kereső (google, yahoo stb...) bot, ami rendszeres időközönként felkeresi a főoldalt, és frissíti a kereső beállításokat a google stb... indexében. Ezt le is lehet tiltani, mert ha túl sok van belőlük, (szervere válogatja...) nagyon le tudja terhelni az adott szerveren a tárhelyet, és így a weboldalt is. Lassú betöltés, néhány kép nem jelenik meg stb.... A Flash alapú oldalak betöltési ideje eleve nagyobb, mint egy html, vagy php alapú oldalé, nem beszélve arról, hogy nem mindegyik  böngésző szereti, és előszeretettel omlanak ossze a flash player pluginok. Mostanában kezdik az újabb verziókat GPU magra (Grafikus procira) építeni, ami azt jelenti, hogy a böngésző nem szoftveres megoldással játsza le az adott flash megoldást, hanem a hardveres megoldást részesíti előnyben, magyarul a videokártyádat fogja használni. Ez viszont lehet, hogy a rendszert terheli le jobban, de ebbe már ne menjünk bele....

Szerkesztve apeszos által: 2010. augusztus 31. - 09:35





1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó